Vaccinationer

 

Børnevaccinationer_MG_7998

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Piger kan desuden vaccineres mod livmoderhalskræft. Vaccinationerne i det danske børnevaccinationsprogram gives efter et fastlagt program hos den praktiserende læge, der også rådgiver forældrene.

Alder      Vaccination
3 mdr.     difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV-12
5 mdr.     difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-22
12 mdr.   difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV-22
15 mdr.    MFR 1
4 år          MFR 2
5 år          Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år        HPV 1 og 2 (kun til piger)

HPV vaccination: Sundhedsstyrelsen har bevilliget gratis HPV (livmoderhals kræft) vaccination til kvinder født i årgangene 1993-1997 Tilbuddet gælder til udgangen af 2015 Vaccinationerne gives over tre gange, det er derfor vigtigt at den første være givet inden 1. juli 2015 for at undgå egenbetaling. For øvrige der ikke er omfattet af et HPV vaccinationstilbud koster det ca. 1500 pr. vaccine.

 

Rejsevaccinationer. Rejsevaccinationer er ikke dækket af sygesikringen. Du skal selv betale for konsultation og for vaccinerne, priserne finder du under fanebladet “Priser”. Skal du ud at rejse og ønsker råd og information om rejsevacciner, bør du selv gå ind på www.ssi.dk og finde frem til, hvilke vaccinationer du bør have.