Aktuelt

  6 december 2021

Coronavaccinationer

for 5 til 15 årige

i

Lægeklinikken Faxe

Dine børn kan nu blive vaccineret med Pfizer/Biontec COVID-19 vaccinen hos os. Ring og aftal tider hos vores sekretærer eller skriv en mail til os via hjemmesiden om hvem der ønskes vaccineret. Vi vil vende tilbage med tidpunktet, da der skal vaccineres mellem 15 og 17 børn af gangen p.gr. af vaccinens holdbarhed efter anbrud. Vi forventer at påbegynde vaccinationerne fra den 13 december.

 

De nyeste coronarestriktioner

Du skal fra MANDAG 29 NOVEMBER igen bære mundbind, når du             kommer op i Lægeklinikken.                                                                                   I konsultationslokalet er det lægen eller sygeplejersken, som afgør om du kan aftage dit mundbind.

Hvis du oplever symptomer øvre luftveje, som er forenelige med coronasygdom, eller har du været nær kontakt til en coronasmitte, skal du altid følge anbefalingerne om at gå i selvisolation og blive PCR-testet hurtigst muligt. Dette gælder også, hvis du tidligere har været smittet eller er færdigvaccineret. Der er fortsat en risiko for, at du kan blive smittet og syg med COVID-19.

Har du luftvejsgener vil vi i første omgang forsøge at hjælpe dig telefonisk; – finder vi det nødvendigt at se dig bestiller vi en frisk PCR test til dig.

On-line booking sættes igen på pause

Der blev efter mere end 1 års pause åbnet for on-line tidsbestilling fra 1 oktober.  Denne funktion lukkes midlertidigt igen gældende fra mandag 29. november.

Brug mailfunktionen eller ring til os når du vil bestille en tid.

Alle akutte sygdomstilfælde vil fortsat blive vurderet og tilset samme dag i Lægeklinikken efter telefonisk henvendelse.

Nyt lægeansigt

Lægeklinikken har i lang tid manglet en speciallæge til vores ledige lægekapacitet, hvilket I har kunnet mærke på ventetiderne.

Nu er jeg så heldig at speciallæge Finn Mathorne i starten af november  sagde ja til at arbejde på udvalgte dage i Lægeklinikken.

Finn har i mange år  drevet en lægeklinik i Måløv. Udover at være en erfaren, dygtig og behagelig kollega, er han også min svoger.

Vi håber han vil fortsætte med at sætte sit gode aftryk på Lægeklinikken ind i det nye år

Ny uddannelseslæge

Læge Nikita Grunnet vil fra 1 januar 2022 og frem til 31 december 2022 arbejde i Lægeklinikken Faxe som afsluttende del af uddannelsen til speciallæge i  almen medicin. Ud over at han også er en dygdig og behagelig lægekolelga, har han allerede en solid lægefaglig baggrund fra ansættelser på sjællandske sygehuse og i almen praksis i Rønnede og Haslev.

Vi glæder os til samarbejdet i 2022


 

 

Påmindelse om planlagt tid per SMS

Vi har fra slutningen af december 2020 begyndt at sende SMS besked med den aftalte tid. Det er vigtigt at vi har de rigtige mobiltelefonnumre.  Hvis du oplever at få  besked om en tid, som du ikke har erindring om at have bestilt, kan det være en fejl fra vores side. Ring da til os. Vi anvender ofte  tidsbestillingslisten som huskeliste for f.eks telefonopkald eller afventede prøvesvar. Og da kan det ske at systemet afsender en ikke tiltænkt SMS. Vi forventer at dette vil aftage i takt med at vi vænner os til systemet.

 

 


RECEPTFORNYELSER 

OFTE LIGGER DER ALLEREDE

EN RECEPT PÅ APOTEKET

På hjemmesidens selvbetjeningsmodul fornyer du den medicin,  som du anvendes fast. Hvis du oplever ikke at kunne forny en recept,  fordi datoen for fornyelse er længere ude i fremtiden end du har medicin til,  skal du kontakte apoteket først. Ved fast behandling med f.eks blodtryksmedicin udfærdiger vi som regel recepter, som kan anvendes flere gange.

PERSONDATAFORORDNINGEN

Hvis man kort fortalt skal forklare persondataforordningen, så kan man gøre det med få ord; informationspligt, elektronisk oprydning, og øget opmærksomhed på IT- sikkerhed.  Lægeklinikken Faxe gennemgik i 2016 -2017 en akkreditering, hvorunder vores håndtering af data blev vurderet og godkendt af eksterne inspektører.  Din journal opbevares i et sikret lægesystem, og oplysninger  om din helbredstilstand til andre aktører ved f.eks. henvisninger eller attester udveksles enten gennem sikrede elektroniske platforme  eller per brev. Efter ordningen er trådt i kraft har vi øget fokus på sletninger af journalmateriale, når vore patienter skifter til anden læge. Men først når journalen er modtaget af den nye læge.  Denne proces er under udvikling.

Har du spørgsmål til hvorledes dine data håndteres hos os er du meget velkommen til at rette dem til Morten Winthereik.